طريقة اعدادا طاجين البطاطا رولي على الطريقة الاروبية
الطبق سهل التحظير يمكنك الان حضري الذ روبل بصاصس باللحمة المفرومة في المنزل
مدة الطبخ : 02 ساعات 04 دقيقة
الكمية تكفي ل : 6 اشخاص
طاجن بطاطس رول
: مكونات
: لتحضير كسرولة البطاطا المخبوزة
5 حبات بطاطس مقطعة ناعماً
6 شرائح لحم خنزير ، مقطعة إلى مستطيلات صغيرة
6 شرائح جبنة مقطّعة إلى مستطيلات صغيرة
مستردة الديجون
زبدة لدهن الطبق
-------------------------------------------------
: لتحضير صلصة البشاميل
1/4 كوب زبدة
1/3 كوب دقيق عادي
2 1/4 كوب حليب كامل الدسم
1 كوب غرويير مبشور
1/2 كوب جبن موزاريلا مبشور
الثوم المعمر المفروم للتقديم
-----------------------------------------------
: تعليمات
: لتحضير كسرولة البطاطا المخبوزة
يسخن الفرن على 375 درجة. دهن طبق خزفي بالزبدة.
مندولين البطاطس إلى شرائح رقيقة وتوضع جانبا.
لحم من لحم الخنزير. لف البطاطس والجبن ولحم الخنزير على شكل حلزوني حتى يتبقى لك دائرة من البطاطس والجبن ولحم الخنزير. ثبته بعود أسنان إذا لزم الأمر واتركه جانباً. كمرر مع أخرى.
------------------------------
: لتحضير صلصة البشاميل
نذوب الزبدة في قدر تذوب تذوب نضيف الدقيق. اخلطي واتركيه لمدة دقيقتين ثم أطفئي النار وابدئي في إضافة الحليب. افعلي ذلك ، وضرب كل شيء ، وحذاء كامل. يُغلى المزيج مع التحريك باستمرار حتى يتماسك ، ثم يُضاف جبن الغرويير يحلق حتى يذوب.
نسكب البشاميل في الطاجن ثم نسكب لفائف البطاطا حتى تمتلئ الكسرولة. ضعي فوقها جبنة الموزاريلا المبشورة ، وغطيها بورق الألمنيوم واخبزيها في الفرن لمدة 45 دقيقة. بعد ذلك ، برازيلي ورق القصدير واخبزيه لمدة 15 دقيقة ، حتى السطح ذهبي.
قدمي الكسرولة مع رش الثوم المعمر.
وصفة التحظير باللغة الانجليزية
Cooking time: 2 hours 0 minutes
Servings: For 6 people
Potato Roll Casserole
Ingredients:
For the Baked Potato Roll Casserole:
5 large potatoes, thinly sliced
6 ham slices, cut into small rectangles
6 cheese slices, cut into small rectangles
Dijon mustard
Butter, for greasing the dish
-------------------------------------------------
For the Béchamel Sauce:
1/4 cup of butter
1/3 cup of plain flour
2 1/4 cups of whole milk
1 cup gruyere, shredded
1/2 cup mozzarella, shredded
Chopped chives, to serve
Instructions:
For the Baked Potato Roll Casserole:
Preheat oven to 375 degrees. Grease a casserole dish with butter.
Mandolin the potatoes into thin slices and set aside.
Lay a potato slice on your work surface, spread a small amount of dijon mustard on top and lay a slice of ham on top, then add a piece of cheese to cover. Roll the potato, cheese and ham up in a spiral shape so you are left with a potato, cheese and ham circle. Secure with a toothpick if necessary and set aside. Repeat with the rest of the ingredients.
------------------------------
For the Béchamel Sauce:
Melt the butter in a saucepan and when melted add the flour. Mix and cook out for 2 minutes then turn the heat off and begin to add the milk. Do this slowly, beating everything together really well between additions, until all the milk is used up. Bring to a boil, stirring constantly until thickened, then add the gruyere cheese and stir in until melted.
Pour the bechamel into the casserole then add the potato rolls until the casserole is filled. Top with the shredded mozzarella, cover with aluminum foil and bake in the oven for 45 minutes. Then, remove the foil and bake uncovered for another 15 minutes, until the top is golden.
Serve the casserole sprinkled with chives.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire